вторник, 14 апреля 2015 г.

ВОДІЙ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ (КАТЕГОРІЯ С)


    Експлуатацією, обслуговуванням і ремонтом автомобілів зайняті десятки тисяч спеціалістів. Однак провідною професією автомобільних господарств є професія водія. Він керує автомобілем і усуває в дорозі незначні несправності. 

Основні функції водія:
 керування рухом транспортного засобу і роботою усіх його механізмів. Він слідкує за справністю всіх механізмів автомобіля, наявністю палива, мастила, води. Водій бере участь в технічному обслуговуванні і ремонті автомобіля, ліквідує несправності, які виникають у дорозі. 

     
Водій повинен знати: призначення, будову, взаємодію і принцип роботи основних механізмів, приладів і деталей автомобіля, правила дорожнього руху, основи безпеки руху, основні параметри роботи автомобіля, ознаки, причини і головні наслідки несправностей та способи їх усунення, вплив кліматичних умов на безпеку водіння автомобіля, методи попередження дорожньо-транспортних пригод, прийоми надання першої долікарської допомоги при нещасних випадках, правила обкатки автомобілів. 
Водій повинен вміти: керувати автомобілем, заправляти автомобілі пальним, мастильними матеріалами, оформляти шляхові документи, перевіряти технічний стан автомобіля перед виїздом, усувати дрібні експлуатаційні несправності. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий